Den otevřených dveří v teplárně

úterý, 15. srpna 2017

Sobota 16. září 2017 v areálu v Novohradské ulici nabídne program pro všechny bez rozdílu věku

Už pošesté si mohou obyvatelé a návštěvníci města, stejně jako rodinní příslušníci zaměstnanců či příznivci energetiky, prohlédnout výrobní provozy českobudějovické teplárny.

Stejně jako loni bude parkoviště zaměstnanců vyhrazeno návštěvníkům akce, kteří si budou moci opět prohlédnout výrobu, seznámit se s provozem v základním závodu teplárny, která zásobuje České Budějovice tepelnou energií už od roku 1965, a užít si doprovodný program pro celou rodinu ve venkovních prostorách areálu.

Na děti čekají novinky, například lanová dráha, šlapací auta, výtvarný atelier i tradiční lákadla jako jsou skákací atrakce a parní vlak. Ten bude kyvadlově dopravovat cestující z vlakového nádraží přes depo ČD Cargo do teplárny a zpět. A mnoho dalšího. Prostorné stany s kulturním programem a nabídkou občerstvení jsou zajištěny.

Celodenní akci bude moderovat Kamil Dráb. Podrobnosti naleznete v přiloženém programu.

Trasy prohlídek výroby nejsou bezbariérové, proto nejsou vhodné pro osoby s pohybovým omezením, není možné je absolvovat ani například s dětskými kočárky. Jsou vhodné pro děti od 6 let. Za děti zodpovídají rodiče nebo jejich doprovod.

Program akce