V koronavirové éře je podnikání rizikovější. Poctivé a spolehlivé firmy budou vyhledávanými partnery

ČESKÉ BUDĚJOVICE, 5. srpna 2020

Teplárna České Budějovice potřetí obdržela mezinárodně uznávaný certifikát D&B Top Rating, který jí udělila analytická společnost Bisnode. Ta finanční zdraví firem posuzuje v Česku a na Slovensku podle metodiky nadnárodně respektované korporace Dun & Bradstreet.

„Mezinárodně uznávaný D&B Rating slouží jako ochrana před potenciálními problémy s peněžními toky. Certifikát všem obchodním subjektům potvrzuje, že spolupráce s naší městskou firmou je perspektivní a představuje minimální hrozbu. Je to dobrá vizitka jak práce všech našich zaměstnanců, tak i odpovědného a kvalifikovaného přístupu vlastníka,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva českobudějovické teplárny.

Ekonomové se přitom shodují, že právě v postkoronavirové době s propukající ekonomickou recesí bude podnikatelské prostředí rizikovější a firmy se musí na trhu vyrovnat s novými podmínkami a výzvami.

„I my očekáváme, že ekonomika citelně propadne, budou v ní chybět peníze a počet opožděných či dokonce neuhrazených faktur vzroste. Kvalitní informace se prostě stanou velmi cenné. A právě certifikát Top Rating potvrzuje solventnost jeho držitelů,“ říká Petra Štěpánová, ředitelka komunikace Bisnode.

Podle Tomáše Kollarczyka tím letošní ocenění získává ještě vyšší význam, protože obchodní partneři mají jistotu, že i ve složitých ekonomických časech spolupracují se stabilním partnerem.

„Pro dodavatele, od nichž vždy vyžadujeme kvalitní práci a služby, má respektované ratingové hodnocení vysokou hodnotu. Pro zákazníky je pak pomocným signálem, že dodávaná tepelná energie bude nadále nabízena za udržitelnou a dostupnou cenu. A cenotvorba je značně odolná vůči tržním výkyvům jednotlivých komodit,“ dodal.

TOP Rating mohou získat jen firmy, které si nejvyšší možné hodnocení rizikového faktoru udržely nepřetržitě 12 měsíců v řadě a nemají závazky déle než 30 dnů po lhůtě splatnosti. Společnost Dun & Bradstreet, podle jejíž metodiky hodnocení probíhá, je globálním lídrem v oblasti poskytování dat o firmách a analytiky.

Jediným akcionářem společnosti Teplárna České Budějovice, a.s. je se 100 % akcií město České Budějovice.