Skvělá zpráva pro řidiče. Rudolfovská je už celá průjezdná

Vytížená Rudolfovská třída v Českých Budějovicích je od dnešního rána zcela průjezdná. Původně měla uzavírka úseku vymezeného ulicemi Štítného a Nádražní, započatá 5. června, trvat až do konce prázdnin. Podařilo se jí však zkrátit o více než měsíc. Pro řidiče, a vůbec dopravu ve městě, to je velmi dobrá zpráva.

„Za výrazným urychlením termínů je hlavně práce o víkendech a výborná spolupráce všech tří investorů synchronizovaných, ale nezávislých stavebních úprav, které si vyžádaly překop celé silnice. Těmi byly spolu s teplárnou ještě EGD a statutární město,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda českobudějovické teplárny. Rychlému průběhu napomohlo i to, že výkopové a zemní práce nepřinesly žádná nečekaná překvapení.

Uzavřen však zůstane ještě chodník a parkovací pruh po pravé straně Rudolfovské směrem k Nádražní. Současně bude zcela neprůjezdná část sousední Chelčického ulice až po bytový dům 77/23. V úseku Chelčického – Lannova, z níž je výjezd přes Dvořákovu ulici na Žižkovu třídu, bude obousměrný provoz.